Hírek

Rekordszámú résztvevő és hazai országos bajnoki cím a csíkszeredai bowling versenyen

Újabb sportdiplomáciai sikert ért el a Bowling Sportklub Csíkszereda és a rendezvény helyszínéül szolgáló csíkszeredai 300 Bowling Club (Csíkszereda Szentlélek u. 41.), azzal, hogy a sportközösség a 2015 januárjában megrendezett országos egyéni bajnokság III. fordulója után elnyerte az Országos Bowling Bajnokság Duó és Trió kvalifikációs tornájának rendezési jogát. A 2015. február 27. és március 1. között tartott versenyen részt vett az országos bajnokság teljes élvonala, melyet a beérkezett rendkívül magas (35 duó és 16 trió) nevezés bizonyít. A megmérettetés jól sikerült a csíkszeredai csapatnak, amely ismét itthon tartotta a tavaly már elnyert ifjúsági duó bajnoki címet (Varga Ivett – Benő Kriszta), begyűjtötte a senior 50+ bronzérmét (Bonifert Gábor – Váncza Ferenc) valamint a női duó negyedik helyét (Varga Ivett – Pop Cristina). A hétvégi verseny eredménye alapján férfi duóban egy (Bonifert Gábor – Rákosi Zoltán), trióban pedig két egység (Bodor Áron-Tankó Imre-Gábor Csaba, Vass Árpád-Rákosi Zoltán-Bonifert Gábor) képviselheti Csíkszeredát az ország legjobb nyolc egységének részvételével rendezendő júniusi „Masters” tornán, ahol a bajnoki cím a tét.

Rekordszámú résztvevő és bizakodó hazaiak a hétvégi bowling versenyen

Újabb sportdiplomáciai sikert ért el a Bowling Sportklub Csíkszereda és a rendezvény helyszínéül szolgáló csíkszeredai 300 Bowling Club (Csíkszereda Szentlélek u. 41.), azzal, hogy a sportközösség a 2015 januárjában megrendezett országos egyéni bajnokság III. fordulója után elnyerte az Országos Bowling Bajnokság Duó és Trió kvalifikációs tornájának rendezési jogát. A 2015. február 27. és március 1. között tartandó versenyen részt vesz az országos bajnokság teljes élvonala, melyet az eddig beérkezett rendkívül magas (35 duó és 16 trió) nevezés bizonyít. A verseny várható programja szerint pénteken és szombaton zajlanak a duó illetve vasárnap kerül sor a trió versenyekre. A verseny több kategóriában kerül megrendezésre: férfi duó, női duó, ifjúsági duó, senior duó (50 év felett), valamint trió (nemtől-kortól függetlenül). A kvalifikációs torna összes versenyén éles küzdelem várható, mivel minden kategóriában a legjobb nyolc jut be a júniusi országos döntőbe. A Hargita, Kovászna megyei versenyzők reménykednek a jó szereplésben, amely látszik az eddigi nevezéseken, mert Csíkszereda 8 duó és 3 trióval, Székelyudvarhely 5 duó és 3 trióval, míg Sepsiszentgyörgy 3 duó és 1 trióval szerepel a versenyen.

Országos Bowling Bajnokság Duó és Trió kvalifikációs verseny Csíkszereda, 2015. február 27. – március 1.

A Bowling Sportklub Csíkszereda tisztelettel meghív minden érdeklődőt az Országos Bowling Bajnokság Duó és Trió kvalifikációs versenyére, amely 2015. február 27. – március 1. között kerül megrendezésre a 300 Bowling Clubban (Csíkszereda Szentlélek u. 41.).


Újabb sportdiplomáciai sikert ért el a Bowling Sportklub Csíkszereda és a csíkszeredai 300 Bowling Club azzal, hogy a 2015 januárjában megrendezett országos egyéni bajnokság III. fordulója után elnyerte az Országos Bowling Bajnokság Duó és Trió kvalifikációs tornájának rendezési jogát. A 2015. február 27. és március 1. között tartandó versenyen részt vesz az országos bajnokság teljes élvonala. A verseny várható programja szerint pénteken és szombaton zajlanak a duó illetve vasárnap kerül sor a trió versenyekre. A verseny több kategóriában kerül megrendezésre: férfi duó, női duó, ifjúsági duó, senior duó (50 év felett), valamint trió (nemtől-kortól függetlenül). A kvalifikációs torna minden versenyén éles küzdelem várható, mivel minden kategóriában a legjobb nyolc jut be a júniusi országos döntőbe.


A Bowling Sportklub Csíkszereda csapatai és játékosai eddig is várakozáson felül teljesítenek a 2014 – 2015 évi Országos Bowling Bajnokságban, a Sportklub felnőtt „A”csapata továbbra is a kiemelkedőnek számító harmadik helyen áll.


A verseny megrendezésének elnyerése ismét bizonyítja azt a közösség és csapatépítő munkát melynek elismeréseként a Bowling Sportklub Csíkszereda 2014. évben is három díjat nyert a Román Teke és Bowling Szövetség (FRPB) által rendezett Bowling Bajnokok Gálája évértékelő rendezvényen. A versenyek rendezési jogának elnyerése és a díjak visszaigazolják az elmúlt évek kiemelkedő munkáját, amelyet a Bowling Sportklub Csíkszereda végzett a csapatépítés és utánpótlás nevelés területén.


Tervezett program:

2015.02.27. Péntek:

09.00-től Országos Bajnokság Duó kvalifikációs torna

2015.02.28. Szombat:

09.00-től Országos Bajnokság Duó kvalifikációs torna

2015.03.01. Vasárnap:

09.00től Országos Bajnokság Trió kvalifikációs torna

Meghívó az Országos Bowling Bajnokság csapat- és egyéni versenyére 2015. január 9. – 11.

A Bowling Sportklub Csíkszereda tisztelettel meghívja az Országos Bowling Bajnokság csapatversenyének és egyéni versenyének következő fordulójára, amely 2015. január 9. – 11. között kerül megrendezésre a 300 Bowling Clubban (Csíkszereda Szentlélek u. 41.).
A csapat számára fontos biztatás mellett, szurkolóink élőben láthatják a televízióból ismert, speciális dobásokat is.
A Bowling Sportklub Csíkszereda csapatai és játékosai várakozáson felül teljesítettek a 2014 – 2015 évi Román Nemzeti Bowling Bajnokság őszi idényében. A Sportklub felnőtt „A”csapata a kiemelkedőnek számító harmadik helyen zárta a 2014. évet a reálisan megcélzott negyedik - ötödik hellyel szemben, míg a „B” csapat a második helyről várja a tavaszi fordulót, így szinte biztosra vehető, hogy a Bowling Sportklub Csíkszereda továbbra is Csíkszereda város három első osztályú sportegyesületének egyike.
Az elmúlt évek utánpótlás nevelésének eredményeképpen az ifjúsági versenyzőink ismét esélyesek az országos bajnokságban a tavaly elért duó bajnoki és az egyéni dobogós helyek elérésére.
A Bowling Sportklub Csíkszereda továbbra is aktívan részt vesz a közösségi rendezvények, ifjúsági versenyek szervezésében, amely alapját adja a versenysportban elért teljesítménynek.

Program:

2015.01.09. Péntek:
17.00 Országos Egyéni Bajnokság 1. szakasz

2015.01.10. Szombat:
09.00 Országos Csapatbajnokság 7. forduló
Bowling Sportklub Csíkszereda - Sports Palace Constanta
12.00 Országos Egyéni Bajnokság 2. szakasz
14.30 Országos Egyéni Bajnokság 3. szakasz
17.00 Országos Egyéni Bajnokság 4. szakasz


2015.01.11. Vasárnap:
10.00 Országos Egyéni Bajnokság 5. szakasz
12.30 Országos Egyéni Bajnokság 6. szakasz
15.00 Országos Egyéni Bajnokság 7. szakasz


Tisztelettel
Bowling Sportklub Csíkszereda

SEPTIMIA OPEN

További cikkeink...